Edo Haitsma

Persoon

adviseur

Na zijn studie Bestuurskunde met specialisatie Civiele Techniek is Edo werkzaam geweest bij onder meer DTV Consultants en Movares. Om zijn managementervaring verder te ontwikkelen is Edo daarna verenigingsmanager geweest van diverse brancheorganisaties. In deze functie heeft hij vooral geopereerd als procesmanager en is hij in staat om in een politiek-bestuurlijke omgeving de belangen van verschillende stakeholders te coördineren.

Vanwege zijn affiniteit met infrastructuur is Edo sinds augustus 2010 verbonden aan phbm. Edo is breed ingevoerd in het contractmanagement. Hij heeft diverse inkooptrajecten begeleid. Treedt regelmatig op als contractmanager, toetscoördinator of risicomanager. Hij ziet het als een uitdaging om binnen zijn rol, projectteamleden te inspireren, uit te dagen en het inzicht te verruimen. Edo: “Ik kijk altijd met enthousiasme op een project terug als ik het gevoel heb dat ik meer heb kunnen doen dan bijdragen. Bijvoorbeeld door kennis achter te laten of door voorbij de specifieke opdracht te kijken.” Daarom heeft Edo asset management als aandachtsveld.

In zijn functies heeft Edo altijd gewerkt op het raakvlak van techniek en bedrijfsproces. Kenmerkend voor zijn werkwijze is een grote mate van betrokkenheid, afwegen van belangen en resultaatgerichtheid. Door zijn bestuurskundige achtergrond gecombineerd met systeemdenken maakt hij zich nieuwe zaken snel eigen en slaat bruggen. Hierin ligt voor hem ook de uitdaging: het realiseren van projecten binnen gestelde kaders.

Vaardigheden

Project management

Contract management

Procesbeheersing

Inkoop management

Risicomanagement

Toetsbegeleiding

SCB Auditing

Asset management

Projecten

IMMA Contractbeheersing

Contractmanagement Gebiedsgericht Spitsmijden

Registratie Truckspotting

De Verkeersonderneming

Containerterminal Maasvlakte II

Spitsmijden A12 Veenendaal-Ede-Grijsoord, Inkoop- en contractmanagement

Prestatiecontract “Integraal Vast Onderhoud Wegen”