Marcel Krikke

Persoon

adviseur, algemeen directeur

Marcel had al een aantal jaren bij een grote aannemer gewerkt, toen hij in 2001 aan de wieg stond van phbm. Hij deed daarna als adviseur voor phbm vooral ervaring op met projectbeheersing en contactmanagement voor grote Design & Construct projecten. Zo was hij medevormgever van Externe Kwaliteitsborging bij de HSL-Zuid en was hij betrokken bij de contractering van de projecten Tweede Coentunnel, Westrandweg en Omleiding A9 Badhoevedorp voor Rijkswaterstaat Noord-Holland.

Marcel is met name gespecialiseerd in contractmanagement en systeemgerichte contractbeheersing (SCB). Hij heeft talloze opleidingen verzorgd voor zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers op het gebied van het aanbesteden en beheersen van geïntegreerde contracten. Marcel heeft daarbij een fascinatie voor de zachte kant van projectmanagement. De mens als grootste succesfactor.

Als coach en trainer faciliteert hij Project Startups (PSU) en Project Followups (PFU) en verzorgt hij workshops op het gebied van persoonlijke effectiviteit, samenwerking en bewustwording. Op dit moment begeleidt Marcel de dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer van de Gemeente Amsterdam in het professionaliseren en ontwikkelen van de afdeling Projecten. Hij is verantwoordelijk voor het opleiden van de Contractmanagers in hun IPM rol.

Vaardigheden

Project Management

Contract Management

Procesbeheersing

Projectbeheersing

Inkoop Management

Systeemgerichte contractbeheersing (SCB)

Asset Management

Tender management

Workshopleiding / Trainer opleidingen Contractmanagement, Geïntegreerde Contracten, SCB

Facilitateren Project Startup/Project Followup (PSU/PFU)