phbm schrijft winnend plan voor Dura Vermeer

Artikel

Voor de aanbesteding van het ‘Ontwerp en Realisatie Ontsluiting Kickersbloem 3’ voor Dura Vermeer hebben Maarten Karsten en Mick van Petersen het winnende plan van aanpak geschreven. Op het gebied van samenwerking werd de inzet van een projectcoach goed beoordeeld door de opdrachtgever. De projectcoach is onafhankelijk en coacht op de relatie en niet op de inhoud.

De Gemeente Hellevoetsluis is voornemens om een nieuw bedrijven­terrein, Kickersbloem 3 te ontwikkelen. De ontsluiting van Kickers­bloem 3 zal via de N494 geschieden. Hiervoor dient een brug over het Kanaal door Voorne te worden gerealiseerd.

Mick en Maarten stemden met specialisten van Dura Vermeer af in diverse risicosessies, brainstormen en planningsoverleggen. Tijdens die afstemming zijn er slimme oplossingen bedacht en verwerkt in het plan. Het plan bevatte de kwaliteitscriteria: 1. Doorstroming en hinderbeperking; 2. Beheersing van 3 top risico’s; I) Geen gedragen uitvoeringsontwerp van een kunstobject; II) het niet (tijdig) afgeven van benodigde vergunningen en III) het ontstaan van onveilige situaties tijdens uitvoering (weggebruikers en werknemers) en 3. Visie op samenwerking.

Het plan was ingediend op 3 november en begin december is de opdracht aan Dura Vermeer gegund. De oplevering staat gepland voor eind augustus 2019.

 

Geschreven door

Laat een Reactie achter