phbm verzorgt succesvolle PSU’s in opdracht van Dura Vermeer

Artikel

Marcel Krikke heeft samen met Maarten Karsten en Roel van der Weerd medio februari twee succesvolle PSU’s gehouden voor Dura Vermeer. Eén voor het project ‘Ontwerp en realisatie ontsluiting Kickersbloem 3’ met als opdrachtgever de  gemeente Hellevoetsluis. En één voor het project ‘Trekfietsviaduct’ met als opdrachtgever de gemeente Den Haag.

De PSU’s bevatten zowel een formele als informele elementen. De persoonlijke kennismaking verliep zeer informeel. Door onder meer te speeddaten met verschillende thema’s leerden de teams van de opdrachtgever en de opdrachtnemer elkaar snel en op een informele manier kennen. Daarnaast hadden beiden partijen een projectpresentatie voorbereid waarbij ze, voor hen belangrijke aspecten van het werk toelichten. Later gingen beide teams dieper op de toekomstige samenwerking in. Ieder team formuleerde zijn projectdoelen en presenteerde deze aan het andere team.

Het resultaat van beide PSU’s is dat projectteams afspraken hebben gemaakt over hoe samen te werken. Bij het project ‘Ontwerp en realisatie ontsluiting Kickersbloem 3’ hebben de teams bijvoorbeeld concreet afgesproken dat zij 1 dag op dezelfde locatie werken, waarbij ze elkaar gemakkelijk kunnen opzoeken. Daarnaast gaven de deelnemers aan dat ze nu een gezicht en een verhaal hadden bij de naam van hun counterparts. En dat maakt het laagdrempelig om elkaar te bellen in plaats van te emaillen.

Bij ‘Trekfietsviaduct’ hebben de deelnemers gezamenlijke doelen opgesteld. De teams willen deze doelen verankeren in het project door ze met enige regelmaat terug laten komen op de agenda van het voortgangsoverleg. “leuk om te zien dat beide partijen in grove lijn dezelfde doelen hebben” aldus één van de deelnemers. Ook bij deze PSU gaven de deelnemers aan elkaar eerder te bellen in plaats van te emaillen. Wat de samenwerking bevordert. Wil je meer weten over deze PSU’s over PSU’s over het algemeen, neem dan contact op met m.krikke@phbm.nl

Geschreven door

Laat een Reactie achter