Skip to main content
Monthly Archives

juli 2024

Zomeractiviteit phbm 5 juli 2024

By Nieuws

Bij phbm werken wij elke dag met plezier aan een betere leefomgeving, zowel voor het heden als de toekomst. Dit doen we niet alleen door adviezen te geven en samenwerkingen te bevorderen, maar ook door onze directe omgeving een handje te helpen. Elk jaar doen we daarom vrijwilligerswerk bij een organisatie in de omgeving van Amsterdam. Tijdens deze dag ontstaat er niet alleen verbinding tussen de phbm’ers, maar ook tussen phbm en de samenleving. Bij phbm doen we graag samen iets voor anderen.

Aan de slag voor Cordaan
Vandaag werkten wij voor de zorgorganisatie Cordaan. Na een ochtend op kantoor vertrokken we  in groepjes naar verschillende activiteiten. phbm’ers werden verspreid over heel Amsterdam, zodat we op drie verschillende locaties van Cordaan iets konden betekenen. Twee locaties waren zorginstellingen waar mensen onder begeleiding wonen. Deze locaties konden wel een likje verf gebruiken, en phbm hielp hier uiteraard graag bij. De kantoorkleren werden omgewisseld voor verfkleren, en van het plafond tot aan de grond werden de muren van Cordaan omgetoverd in geel en groen!

Bingo!
De derde groep phbm’ers was gevraagd om te helpen bij een bingomiddag in Diemen. Zo’n veertig ouderen waren vanuit verschillende locaties opgehaald om een middag samen te zijn. Namens phbm was er voor iedereen een prijsje geregeld en dat werd gewaardeerd. De aanwezigen zaten fanatiek achter hun bingokaarten en riepen zo hard als ze konden “bingo!”. Wij hielpen waar nodig, zoals het opnieuw roepen van getallen voor de slechthorende of het af en toe wakker maken van een slapende bingospeler. Toen de bingo na een half uurtje al fanatiek was uitgespeeld, besloten we nog wat Amsterdamse hitjes te gaan zingen. Wat voor leeftijd men ook heeft, de liedjes “Bij ons in de Jordaan”, “Ik hou van jou, mooi Amsterdam” en “Aan de Amsterdamse grachten” kan iedereen meezingen. Zo was het ook op deze locatie in Diemen een heus feestje.

Gezellig afsluiten bij Café de Ceuvel
Na een uiterst succesvolle middag, waarbij er niet alleen verbinding is gemaakt tussen de phbm’ers, maar ook tussen jong en oud, ontmoetten we elkaar weer bij Café de Ceuvel. Dit hippe Amsterdamse restaurant, gelegen in een voormalige haventje, was de perfecte plek om de gezellige dag en het mooie afgelopen half jaar goed te bespreken, uiteraard met een lekker glas wijn of een hippe kombucha thee.