Skip to main content
Monthly Archives

oktober 2024

Nieuwe adviseur Pieter Tuin

By Nieuws

Al van jongs af aan ligt mijn interesse bij het ontdekken van de wereld. Als kind betekende dit dat ik graag alle landen van de wereld wilde kennen. Het was dan ook niet gek dat aardrijkskunde mijn favoriete vak was en ik Sociale Geografie en Planologie ben gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn bachelor ben ik er achter gekomen dat de ongelijkheid in de wereld, en vooral in steden, mij aan het hart gaat. Daarom heb ik de master Urban Geography gedaan aan de Universiteit Utrecht om mij te verdiepen in de stadsgeografie. Deze master heb ik afgerond met een afstudeerstage bij phbm met een onderzoek naar de invloed van Mobility as a Service op vervoersarmoede onder mensen met lage inkomens in Amsterdam.

In mijn vrije tijd voetbal ik in een vriendenteam en fiets ik graag. Daarnaast ben ik regelmatig op festivals te vinden en ga ik graag naar de film. Het zal je niet verbazen gezien mijn interesses, maar ik vind het geweldig om te reizen en dus nieuwe landen te ontdekken. In januari staat er een mooie reis naar Colombia en Brazilië op de planning en 1 april keer ik dan weer terug phbm.

Phbm biedt mij nu de kans om bij te dragen aan een eerlijkere wereld en om mijn kennis over de stad toe te passen in de praktijk. Mijn eerste opdracht is bij de Vervoerregio Amsterdam en ik kijk er naar uit daar snel te beginnen!

Nieuwe adviseur Anne Kempers

By Nieuws

Op de middelbare school was aardrijkskunde mijn favoriete vak. Mijn docent heeft sociale geografie en planologie gestudeerd, en zijn enthousiasme overtuigde mij om dezelfde studie te gaan doen. De sociale effecten van beleid spreken mij aan, alles in de openbare ruimte is bedacht en uitgevoerd. Dit heeft een effect op het dagelijks leven van de mensen die er gebruik van maken. Alle stappen die worden gemaakt in een project, van een idee, naar een plan, naar uitvoering en uiteindelijk naar het gebruik ervan intrigeren mij.

Na mijn master ben ik op zoek gegaan naar een baan die aansluit bij deze interesses om zo mijn theoretische kennis praktisch toe te passen. Deze heb ik gevonden mij phbm. Het menselijke aspect en de focus op persoonlijke ontwikkeling spreken mij aan. Zodoende hoop ik mij in de aankomende jaren praktisch, theoretisch, en persoonlijk verder te ontwikkelen.

In mijn vrije tijd houd ik van sporten en schaken. Ook vind ik kamperen fantastisch. Ik ben het liefst buiten en hou van natuur, in het bijzonder van bergen. In mijn ideale wereld slaap ik elk weekend in mijn tentje tussen de bergen. Wil je kennis maken, meer weten of heb je een mooi project waar ik mee aan de slag kan? Je kunt mij bereiken via a.kempers@phbbm.nl.

Nieuwe adviseur Nienke Heuver

By Nieuws

Ik ben Nienke Heuver en sinds 1 september als adviseur werkzaam bij phbm. Ik woon in Bilthoven in mijn eigen appartement en breng graag tijd door met mijn paard of geniet van gezellige momenten met vrienden.

Mijn interesse in mensen en hun gedrag is altijd een rode draad in mijn leven geweest. Op de middelbare school ontdekte ik mijn passie voor filosofie, een onderwerp waarover ik graag met mijn vader sprak. Deze nieuwsgierigheid leidde me naar de bachelor Humanistiek, waar psychologie, filosofie en sociologie samenkwamen. Vanuit een humanistische invalshoek onderzocht ik hoe we de maatschappij kunnen verbeteren voor toekomstige generaties.

Tijdens mijn master bestuurskunde groeide mijn interesse in de ruimtelijke ordening: hoe kunnen we onze aarde zo efficiënt en eerlijk mogelijk indelen voor iedereen? Na twee jaar bij een adviesbureau voor projectbeheersing, waar ik werkte aan projecten voor Rijkswaterstaat, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Bij phbm vond ik de ideale combinatie van mijn passie voor menselijk contact en ruimtelijke ordening.

Ik kijk er enorm naar uit om samen te werken en mooie ontwikkelingen te realiseren! Ik ben te bereiken via n.heuver@phbm.nl.

Strategisch Partnerschap Omgevingsmanagement Vattenfall

By Nieuws

Phbm is samen met WB de Ruimte tot minimaal 31 maart 2026 een partnerschap aangegaan met Vattenfall voor het omgevingsmanagment van zon- en windprojecten.

Van ontwikkelfase tot oplevering (dus inclusief bouwfase) doen wij het omgevingsmanagement van de verschillende zon- en windparken door heel Nederland. Door het bundelen van de krachten van phbm en WB de Ruimte leveren we de gewenste capaciteit en continuïteit voor omgevingsmanagement op deze projecten.

Phbm werkt aan de toekomst van Nederland voor de generaties na ons. De energietransitie speelt hierin een belangrijke rol. De invulling van omgevingsmanagement anno 2024 vraagt een totaalbenadering van projectontwikkelaars. Participatietrajecten zijn essentieel om tot een gedragen plan te komen. Juist deze trajecten vragen veel van de samenwerkingsvaardigheden van onze adviseurs. Samen met alle stakeholders zorgen wij voor projecten die, naast de opwerk van duurzame energie, een duidelijke maatschappelijke meerwaarde hebben.

Laat samenwerking en duurzaamheid nou in ons DNA zitten. Volstrekt logisch dus dat Vattenfall en phbm elkaar gevonden hebben voor deze opgave. We kijken er naar uit de komende tijd met Vattenfall te werken aan een toekomst waarin we voor onze energie niet langer afhankelijk zijn van het gebruik van fossiele brandstoffen.

Een avontuurlijk phbm weekend 2024

By Nieuws

In het laatste weekend van september reisden we af naar onze zuiderburen, voor het jaarlijkse phbm weekend, dit keer in het schilderachtige Spa. De vooravond begon met een themafeest, waarbij gedanst werd op muziek van K3, Kabouter Plop. Hooggeachte gasten waren aanwezig, zoals Bumba de Clown, Piet Piraat en Mega Mindy.

De volgende ochtend gingen we naar de Blegny mijn, een oude steenkoolmijn. Onder leiding van een oude mijnwerker daalden we in de oude mijnlift, tot 60 meter diep. Hier kregen wij een rondleiding van twee uur door de mijnschachten, een fascinerend kijkje in het leven van de mijnwerkers van vroeger.

Na de ondergrondse tocht reden we terug naar het huisje, om te genieten van het zwembad en de sauna, of een jeux de boules toernooi in de tuin. In de avond hebben de collega’s samen gekookt. Op het menu stond een heerlijke courgette-broccoli soep, of een pittige pompoensoep, met daarna een heerlijke stoof. Gespannen werd de weersvoorspelling in de gaten gehouden tijdens het eten, omdat er in de avond een klimparkours op de planning stond. Ondanks de stromende regen, en de donkere nacht zijn de dappere phbm’ers in regenkleding, een harnas en met hoofdlamp op 12 meter hoogte gaan klimmen en ziplinen. De langste zipline was 200 meter!

We eindigden deze avontuurlijke dag  met een fanatiek potje Hitster. Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt was het weekend bijna voorbij, maar niet zonder een laatste activiteit: minigolf! Hier en daar werden er holes-in-one geslagen, met Joeri als de ruime winnaar met maar liefst 56 punten! We sloten het weekend af met een gezellige lunch.

Het was een geslaagd weekend. Voor maar liefst vijf phbm’ers was het hun eerste phbm weekend, waarvan drie nog in hun eerste maand zitten, maar ook voor hen voelt het als een warm bad.