Skip to main content
Monthly Archives

februari 2025

Inge en Nina allebei in vaste dienst bij phbm

By Nieuws

Zowel Inge als Nina tekenden afgelopen maand een contract voor onbepaalde tijd bij phbm. En daar zijn zij en phbm heel erg blij mee! Inge werkte het afgelopen jaar aan drie projecten onder de Programmatische Aanpak Grote Wateren. Daarnaast werkt Inge aan de Schaduwtool die phbm aan het ontwikkelen is. Doel daarvan is om gemeenten te motiveren duurzame keuzes te maken in de openbare ruimte. Inge wil graag aan de slag in een project waarbij haar passie voor duurzaamheid, samenwerken en de ruimtelijke ordening bij elkaar komen. Weet jij iets? Deel dan via info@phbm.nl je gouden tip.

Nina werkt als planningsadviseur bij Rijkswaterstaat binnen het landelijke Team Kaderrichtlijn Water. Ze analyseert de voortgang van Rijkswaterstaat-regio’s bij de uitvoering van maatregelen om de waterkwaliteit in Nederland te verbeteren. Dit is een complexe uitdaging waarbij diverse regio’s en belangen samenkomen. In haar rol onderhoudt ze nauw contact met zowel de regio’s als het Landelijk Team om tijdig planningen te waarborgen en de voortgang te rapporteren. Recent is Nina ook gestart als adviseur beheer bij de gemeente Hoorn, waarbij ze het project van Sophie Buchner overnam. Bij de gemeente Hoorn richt ze zich op het versterken van de samenwerking tussen de afdelingen beheer- en projectmanagement ter bevordering van de openbare leefomgeving.

Rondleiding bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Haarlem

By Nieuws

Vrijdag 7 februari gingen we met een groep collega’s op bezoek bij een project van een van onze adviseurs bij het Hoogheemraadschap Rijnland. De missie van Rijnland is “droge voeten en voldoende schoon water”. Deze dag stond in het teken van dat laatste: schoon water. We reisden af naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in de Waarderpolder in Haarlem, waar we een uitgebreide uitleg kregen over het zuiveringsproces.

We leerden hoe het water in verschillende fasen wordt gezuiverd: van het eerste filterproces, waarbij groot vuil zoals papier en takken wordt verwijderd, tot de kleinere organismen die het water verder reinigen. Zowel de huidige manier van zuiveren als de nieuwe installatie, die vanaf 2026 wordt gebouwd, werden uitgelegd. In deze nieuwe installatie zit technologie waarmee zelfs restproducten om worden gezet in aardgas. Het gezuiverde water wordt uiteindelijk op het oppervlaktewater geloosd.

Tot slot gingen we naar buiten, om het proces met eigen ogen te zien. Wat blijkt is dat tomatenzaadjes het hele process overleven, waardoor er op sommige plekken waar het slib eindproduct op de grond valt, tomatenplanten groeien! Tijdens de rondleiding zijn alle delen van de waterzuivering getoond, wat erg leerzaam was. Zo kom je erachter wat er allemaal gebeurt met het water uit het riool, waar je in het dagelijks leven helemaal niet bij stilstaat.

Close Menu