Skip to main content
21 oktober 2024

Nieuwe adviseur Pieter Tuin

Al van jongs af aan ligt mijn interesse bij het ontdekken van de wereld. Als kind betekende dit dat ik graag alle landen van de wereld wilde kennen. Het was dan ook niet gek dat aardrijkskunde mijn favoriete vak was en ik Sociale Geografie en Planologie ben gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn bachelor ben ik er achter gekomen dat de ongelijkheid in de wereld, en vooral in steden, mij aan het hart gaat. Daarom heb ik de master Urban Geography gedaan aan de Universiteit Utrecht om mij te verdiepen in de stadsgeografie. Deze master heb ik afgerond met een afstudeerstage bij phbm met een onderzoek naar de invloed van Mobility as a Service op vervoersarmoede onder mensen met lage inkomens in Amsterdam.

In mijn vrije tijd voetbal ik in een vriendenteam en fiets ik graag. Daarnaast ben ik regelmatig op festivals te vinden en ga ik graag naar de film. Het zal je niet verbazen gezien mijn interesses, maar ik vind het geweldig om te reizen en dus nieuwe landen te ontdekken. In januari staat er een mooie reis naar Colombia en Brazilië op de planning en 1 april keer ik dan weer terug phbm.

Phbm biedt mij nu de kans om bij te dragen aan een eerlijkere wereld en om mijn kennis over de stad toe te passen in de praktijk. Mijn eerste opdracht is bij de Vervoerregio Amsterdam en ik kijk er naar uit daar snel te beginnen!