Skip to main content
2 oktober 2024

Een avontuurlijk phbm weekend 2024

In het laatste weekend van september reisden we af naar onze zuiderburen, voor het jaarlijkse phbm weekend, dit keer in het schilderachtige Spa. De vooravond begon met een themafeest, waarbij gedanst werd op muziek van K3, Kabouter Plop. Hooggeachte gasten waren aanwezig, zoals Bumba de Clown, Piet Piraat en Mega Mindy.

De volgende ochtend gingen we naar de Blegny mijn, een oude steenkoolmijn. Onder leiding van een oude mijnwerker daalden we in de oude mijnlift, tot 60 meter diep. Hier kregen wij een rondleiding van twee uur door de mijnschachten, een fascinerend kijkje in het leven van de mijnwerkers van vroeger.

Na de ondergrondse tocht reden we terug naar het huisje, om te genieten van het zwembad en de sauna, of een jeux de boules toernooi in de tuin. In de avond hebben de collega’s samen gekookt. Op het menu stond een heerlijke courgette-broccoli soep, of een pittige pompoensoep, met daarna een heerlijke stoof. Gespannen werd de weersvoorspelling in de gaten gehouden tijdens het eten, omdat er in de avond een klimparkours op de planning stond. Ondanks de stromende regen, en de donkere nacht zijn de dappere phbm’ers in regenkleding, een harnas en met hoofdlamp op 12 meter hoogte gaan klimmen en ziplinen. De langste zipline was 200 meter!

We eindigden deze avontuurlijke dag  met een fanatiek potje Hitster. Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt was het weekend bijna voorbij, maar niet zonder een laatste activiteit: minigolf! Hier en daar werden er holes-in-one geslagen, met Joeri als de ruime winnaar met maar liefst 56 punten! We sloten het weekend af met een gezellige lunch.

Het was een geslaagd weekend. Voor maar liefst vijf phbm’ers was het hun eerste phbm weekend, waarvan drie nog in hun eerste maand zitten, maar ook voor hen voelt het als een warm bad.